DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Proč vařit v solární troubě?

  • Vařte zdarma a snižte tak náklady na vaření. Vše co potřebujete je Slunce. Slunce je bezplatný zdroj energie pro každého.  Solární trouby a sporáky využívají sluneční energii k ohřevu nebo vaření potravin a vody .
     
  • Pečte, vařte, poduste na páře a dokonce i smažte jakékoliv jídlo a to pouze silou slunce bez potřebného paliva. V solární troubě může péct ,vařit a dusit, zatímco na solarním vařiči můžete i jídlo smažit.
     
  • Vysoká teplota jako u domácí trouby nebo sporáku.  Solární trouba dosáhne teploty 150-200 stupňů a solární vařič dosáhne teploty tak vysoké jako sporák .
     
  • Snadné použití, žádné speciální školení není potřebné.. Každý se může naučit rychle jak vařit pomocí slunce.
     
  • Vynikající pro každého, kdo miluje přírodu. Solární trouby a vařiče  jsou ideální pro chataře, táboření,  výlety, plavbu na lodi, dvorek, terasu nebo váš balkon.
     
  • Lehce přenosné a snadno skladovatelné. Můžete si vzít sluneční troubu nebo varič kamkoliv do přírody s sebou.
     
  • Radost z použití pro celou rodinu. Vaše děti se mohou těšit na zážitek z vaření ze slunce a sblížení s přírodou. Mohou se též dozvědět více o životním prostředí.
     
  • Přírodní ekologický způsob vaření. Solární vaření chrání naše životní prostředí. Neprodukujeme žádný kouř ani skleníkové plyny nebo fosilní paliva! Solární vaření je šetrné k životnímu prostředí a je alternativou konvenčních metod přípravy jídla, protože nepoužíváme cenné přírodní zdroje.
     
  • Bezpečné použití. Žádný oheň nebo kouř. V solární troubě je téměř nemožné spálit jídlo.
     
  • Dodání energie vašemu jídlu. Už ve starověké Indii si byli indičtí mudrcové vědomi výhod vaření na slunci. Védy, nejstarší texty psané před 5000 lety zmiňují o solárním vařeném jídle jako o léku na zlepšení pleti, trávení, dýchání a krev. Solární vařené jídlo bylo nazýváno " Amrita " ( nektar ). Věřilo se, že všechny potraviny zralé nebo vařené s pomocí paprsků slunce působí jako super-medicína ke zlepšení buněčného zdraví, přispívá k dlouhověkosti, a dodává tělu životní energii – pránu.  
     
  • Slunce je naším hlavním zdrojem energie. Slunce řídí vše na tomto světě. Díky slunci rostou květiny, slunce reguluje příliv a mořské proudy. Je to zdravá a přirozená cesta vaření s využitím sil slunce.
     
  • Vaření sluncem je výživnější. Vaření sluncem zachovává živiny, které jsou často ztraceny v průběhu běžného vaření.
     
  • Ideální při výpadku proudu. V případě výpadku proudu nebo bez připojení plynového a elektrického napájení, budete i tak moci stále vařit jídlo pokud slunce bude svítit.
     
  • Solární vařené jídlo zůstane vlhké, jemné a plné chuti. Teploty v solární troubě stoupají pomalu a rovnoměrně, což časově napomáhá rozkladu sacharidům na jednoduché cukry a tím lze dosáhnout lepší chuti. Neexistuje žádný pohyb vzduchu v solární vařič , a proto jídlo není vysušené, ale zůstává vlhké a měkké a chutné. Potraviny pečené v solární troubě jsou chutnější a šťavnatější. Chléb pečený b solární troubě má jedinečnou chuť a konzistenci.
     
  • Ušetříte čas s přípravou a dohlížením na jídlo. Teplota v solární troubě zabraňuje připálení nebo spálení jídla. Navíc při vaření není potřeba jídlo míchat. Hrnce s jídlem umístíte do solární trouby a necháte péct. Nastavíte troubu pod správný úhel a můžete se jít věnovat jakékoliv zábavě na zahradě. Vrátit se můžete k troubě až po hodině, bez obav, že jídlo bude spálené a vysušené. Díky vaření v solární troubě máte možnost více času strávit v přírodě než v kuchyni.
  • Finančně dostupné, po prvním nákupu není třeba utrácet za elektřinu, palivo nebo zapalovače.